Rellen vanwege de avondklok

Gepubliceerd op 25 januari 2021 om 18:26

Dames en heren, wij in Nederland hebben het recht om te demonstreren. Dat is een goed recht en dat moeten we koesteren. Wij in Nederland hebben het recht om onze mening in alle vrijheid te uiten. Wij in Nederland hebben het recht en de plicht om ook onze pers vrij te laten werken.

Dames en heren, de gebeurtenissen n.a.v het invoeren van de avondklok zijn absoluut waanzinnig. Dit moet niet kunnen! Je mag het er niet mee een zijn, maar daarvoor zijn demonstraties. Vreedzame demonstraties. Vreedzame protesten. De omstandigheden in verschillende Nederlandse steden hebben niks meer met corona te maken.

Het beleid van ons (demissionair) kabinet heeft altijd voor- en nadelen. Het beleid wat nu wordt gevoerd is extreem maar is een zeer voor de hand liggende keus; hiermee bescherm je de zorg en de zwakkeren in de samenleving. De avondklok is een maatregel die wordt getroffen om de klap van een Engelse variant op te vangen zonder te veel nevenschade.

Als je het hier niet mee eens bent, laat een ander in zijn waarde. Als je het hier wel mee eens bent, laat een ander in zijn waarde. En laat wat je ook denkt elkaar altijd in waarde. Deze vrijheid hebben we, en staat ver boven de vrijheid die wordt afgenomen om de zwakkeren en de zorgmedewerkers te beschermen tegen dit virus.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.