De Europese Unie

In 1958 werd, ondermeer door ons zelf, de Europese Unie opgericht. 6 landen vormden een basis die zich heeft uitgegroeid tot wat het vandaag de dag is: een disproportionele, onzorgvuldige, gecensureerde machtsbank waar 27 landen onderdeel van uitmaken. Maar ondanks de toelating van vele lidstaten is ook 1 staat uit de EU gestapt; met veel gerommel en gezeur liet het Verenigd Koninkrijk zien dat het mogelijk is om uit de groep te stappen. 

 

 

Elk voordeel heeft zijn nadeel en andersom ook. Maar af en toe valt een nadeel op te lossen met gezond verstand en een goeie dosis maatschappelijk denken. De EU zorgt er met verschillende wetten voor dat Europa een uniforme staat wordt. Hierdoor worden onze democratische verkiezingen onzorgvuldig. Wij stemmen op partijen die vervolgens zetels krijgen waarmee ze kunnen stemmen voor wetten. Maar helaas tellen deze Nederlandse wetten minder mee dan de ondemocratisch gekozen Europese wetten. Rechters hebben simpelweg geen keus en worden door dit rare machtsspel aan de kant gezet.

 

Ook trekken veel Zuid-Europese landen het geld naar zich toe wat in de EU wordt rondgeslingerd. Nederland is ieder jaar miljarden kwijt aan deze landen terwijl wij in verhouding weinig geld terug krijgen. Dus het is een verliesmodel waarin wij ook nog eens onze eigen wetten bagataliseren? Ja, dat klopt! Maar er is nog iets, de euro. Het is hartstikke fijn dat als men op vakantie gaat, of over de grens wat koopt, je met dezelfde valuta kan betalen. Alleen heeft u er wel eens over nagedacht dat deze 'Euro' extreem fout is. De economieën van de lidstaten in de EU verschillen dramatisch. Je zult nooit kunnen zeggen dat Griekenland eenzelfde economie zal hebben als Nederland. Maar tóch betalen we met de zelfde eenheid, een eenheid waarvan de waarde ook afgewogen wordt met de economie in Griekenland. Oftewel; onze waarde wordt vaak naar beneden gehaald doordat slechtere economieën binnen de EU het slechter voor elkaar hebben.

 

Daarom zien wij graag de gulden in Nederland terug, en een hervorming van de EU waarbij onze handels- en gevechtsrelaties goed blijven kan absoluut geen kwaad. Maar van de geldstromen en wetgevingen moeten we af!