De monarchie

Nederland leeft op dit moment in een 'monarchie', dat betekent dat wij als vorst/leider van ons land een ongekozen koning hebben. Tevens wordt onze regering wel democratisch gekozen, daardoor mogen wij onszelf wel een democratisch land noemen. Dit is natuurlijk een mooi voorbode maar dit kan beter! Door niet de koning, maar de minister-president als leider van het land te zien hebben we een veel beter werkende democratie. Nu zal namelijk een gekozen leider het land vertegenwoordigen en ziet het volk een leider staan waarvoor men zelf gekozen heeft. Dit kan allemaal aangezien wij ook staan voor een gekozen minister president. 

 

Vandaag de dag is de familie Oranje-Nassau aan de macht, met als kopstuk Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander. Deze koning heeft 3 dochters waarvan de oudste, Amalia, het stokje zou moeten overnemen. Maar dit moeten we tegengaan! Jaarlijks gaan er onnodige miljoenen naar deze familie toe terwijl veel Nederlanders in armoede leven, er een vergrijzing plaatsvindt waardoor we binnenkort problemen krijgen met de AOW-uitkering én leven we in een coronacrisis. Miljoenen Nederlanders hebben geld te kort en zien bijvoorbeeld hun onderneming de grond instorten, in deze tijden besluit de koning een jacht te kopen van een paar miljoen. Ook ziet hij op tegen het dringende advies om thuis te blijven en neemt hij mét de familie, het vliegtuig richting Griekenland. Ongelofelijk!

De koning, de monarchie, ons koningshuis. Het is allemaal 1 groot sprookje wat snel aan zijn einde moet komen. Nederland moet een republiek worden, en dat kan met uw hulp. Wij zien graag een bindend referendum komen waarbij de meerwaarde en het bestaan van de koning ter vraag wordt gesteld. Nederland is namelijk een semi-democratisch land, maar met een beetje extra hulp worden we een beter land dan ooit en verdient u, uw stem terug!